Jaro se v nakla­da­tel­ské sfé­ře po celém svě­tě ohla­šu­je svát­ky knih – kniž­ní­mi veletrhy. Jed­nou z nej­dů­le­ži­těj­ších udá­los­tí v jar­ním tur­nu­su je pro nás lon­dýn­ský veletrh, kte­rý se letos konal v Kon­fe­renč­ním a veletrž­ním cen­t­ru Olym­pia ve dnech 14. – 16. března.

Z uspě­cha­né­ho, ner­vo­zi­tou tepa­jí­cí­ho, ale záro­veň přá­tel­ské­ho mís­ta pro setká­vá­ní jsme i letos při­vez­li něko­lik novi­nek, kte­ré se obje­ví v budou­cích kata­lo­zích naše­ho nakla­da­tel­ství a – koneč­ně také – na pul­tech knihkupců.

Před­ně se zastav­me u sci-fi a fan­ta­sy žán­ru. Jak jis­tě víte, žánrov­ky se stá­va­jí dal­ším základ­ním pilí­řem naše­ho nakla­da­tel­ství. Ero­ti­ka (ať už chce­me, nebo nechce­me) se něja­kým způ­so­bem dotý­ká nás všech a čís­la pro­dejů knih o nezvyk­lých ero­tic­kých chu­tích jsou impo­zant­ní. Pro­to jsme se roz­hod­li také při­spět svou troš­kou do mlý­na. Při­pra­vu­je­me dlou­hou sérii New Spe­cies ame­ric­ké autor­ky Lau­rann Dohne­ro­vé, na kte­ré si smls­nou milov­ní­ci váš­ně, DNA poku­sů a plytkosti.

Když už jsme u nevě­ro­hod­ných svě­tů, musí­me zmí­nit novin­ku na poli non-ficti­on. Letos jsme s úle­vou „pod­leh­li“ dlou­ho­le­tým sna­hám o navá­zá­ní kon­tak­tu ze stra­ny agen­tu­ry dis­po­nu­jí­cí prá­vy na dílo L. Rona Hubbar­da, zakla­da­te­le scien­to­lo­gie. Zapla­ti­li jsme vyso­kou vstup­ní část­ku, ale věří­me, že se nám to vrá­tí ve všech smě­rech. Těší­me se na kom­plet­ní dílo v novém čes­kém pře­kla­du a na Toma Cru­i­se na příš­tím Svě­tě knihy!

Máme také novin­ku pro milovníky/​milovnice lite­ra­tu­ry pro ženy. Zaklá­dá­me nový imprint s důvtip­ným názvem Host­ka. O autorech/​autorkách a jed­not­li­vých titulech/​titulkách se teď není tře­ba roze­pi­so­vat, stej­ně je to všech­no na jed­no brdo. Důle­ži­tá je typi­zo­va­ná živo­tem zkou­še­ná hrdin­ka a uži­tí vybra­ných moti­vů „ze živo­ta“, jako jsou zám­ky u moří, sou­kro­má leta­dla, ale i ven­kov či ale­spoň stá­je s ušlech­ti­lý­mi koňmi.

Těší­me se na nové čtenáře! 

Apríl!