Když Host vypsal výbě­ro­vé říze­ní na mou sou­čas­nou pozi­ci, bylo tře­ba kan­di­dá­ty (mě a mé kon­ku­ren­ty) řád­ně pro­vě­řit. Jak to udě­lat lépe než zadat prak­tic­ký úkol? Ten náš se točil kolem kni­hy Tiché dív­ky od Eri­ca Ricksta­da, kte­rá byla v té době ješ­tě v počá­teč­ních fázích redakč­ní pří­pra­vy. Jak tuší­te, dob­ře to dopadlo, a já vám nyní mohu vyprá­vět o tom, jak mi Tiché dív­ky doho­di­ly prá­ci snů. 

Od té doby kni­ha pro­šla celým pro­ce­sem zro­du a sho­dou okol­nos­tí byla také zařa­ze­na do pod­zim­ní Kni­ho­má­nie, pro kte­rou jsem při­pra­vo­va­la pod­kla­dy. Dosta­la jsem se tedy i k reál­né pro­pa­ga­ci kni­hy, při kte­ré jsem se dokon­ce sezná­mi­la s auto­rem. Toho jsem vyu­ži­la a tro­chu ho pro vás vyzpo­ví­da­la, tak­že se o něm i jeho kni­hách může­te dočíst něco víc.

Tichým dív­kám se mezi čte­ná­ři dob­ře daří, mají za sebou prv­ní dotisk a na jaro při­pra­vu­je­me dru­hé, bro­žo­va­né vydá­ní. Titul se dokon­ce zařa­dil mezi našich 10 nej­pro­dá­va­něj­ších knih roku 2016. S auto­rem se tomu těší­me a dou­fá­me, že i jeho dru­há kni­ha Číhá­ní, kte­rou při­pra­vu­je­me na pod­zim, bude mezi čte­ná­ři stej­ně úspěš­ná. V mé knihov­ně mají Tiché dív­ky čest­né mís­to a já dou­fám, že si najdou svou ces­tu i do té vaší. Měly by, pro­to­že věř­te, že takhle napí­na­vou kni­hu jste dlou­ho nečetli!