Jeze­ro bylo nomi­no­va­né na cenu Mag­ne­sia Lite­ra v kate­go­rii pró­za. Jak jste zatím spo­ko­je­ná s při­je­tím své knihy? 
Samo­zřej­mě že jsem spo­ko­je­ná, bylo by pokry­tec­ké tvr­dit, že ne. Je málo oka­mži­ků srov­na­tel­ných s tím, když vám cizí oso­ba napí­še, že v ní váš text vyvo­lal doje­tí či jinou emo­ci. Taky si čte­ná­ři díky nomi­na­ci nachá­ze­jí ces­tu k mým před­cho­zím kni­hám, oslo­vu­jí mě různá média, dostá­vám pozvá­ní na čte­ní po Čechách i do zahra­ni­čí. Nejsem už ale žád­ný „zja­rakvět“, abych si z něja­kých klad­ných recen­zí nebo dočas­né­ho medi­ál­ní­ho zájmu vila věneč­ky. Vím, že zájem pomi­ne s příští zají­ma­vou kni­hou, kte­rá se na pul­tech knih­ku­pec­tví objeví. 

V odů­vod­ně­ní Vaší nomi­na­ce na cenu Mag­ne­sia Lite­ra čte­me: „Bian­ca Bello­vá napsa­la oso­bi­tý mýtus, pod­ma­ni­vý pří­běh ini­ci­a­ce, kdy se chla­pec musí poto­pit na dno své­ho zou­fal­ství, aby se vyno­řil sil­něj­ší a vědo­měj­ší.“ Vyno­ři­la jste se z toho pří­bě­hu sil­něj­ší i Vy? 
Nevím, jest­li z pří­bě­hu, ale je to moje čtvr­tá kni­ha a jsem při­nejmen­ším zase o něco moud­řej­ší; vím, že už nemu­sím číst všech­ny recen­ze, že nemu­sím znát pra­vi­dla lite­rár­ní­ho pro­vo­zu, že se moje psa­ní nikdy nebu­de líbit všem – a že zále­ží v pod­sta­tě jen na tom, psát tak, jak to nej­líp dokážu. 

Už víte, jaké stře­víč­ky si na cere­mo­ni­ál Mag­ne­sie Lite­ry vezmete? 
Jas­ně, nará­ží­te na můj face­boo­ko­vý post, kde svou nomi­na­ci sha­zu­ji úva­hou nad tím, kte­rou znač­ku nesmy­sl­ně dra­hých lodi­ček si obout. Slav­nost­ní cere­mo­ni­ál je jen tako­vá gla­di­á­tor­ská zába­va, kde je vítěz vybra­ný na zákla­dě osob­ních pre­fe­ren­cí a nálad jed­not­li­vých čle­nů poro­ty. Jsem moc potě­še­ná a doja­tá tím, že se můj text spo­leč­ně s pěti dal­ší­mi dostal do užší­ho výbě­ru, už to je pro mě skvě­lý úspěch. Tak­že budu pít pro­sec­co, bez ohle­du na to, kdo Lite­ru nako­nec zís­ká. To asi při výbě­ru obu­vi zohled­ním ponejvíce. 

Foto Jan Trnka